Aldersceremonien på Den Farverige Plads

”Sahana mindedes, at kong Darshan havde fejret kvinden ved den seneste Aldersceremoni. Det var Anisha den Sejlivede, en af verdens ældste kvinder, 65 år gammel og kornfri. I hvert fald indtil nu.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Aldersceremonien er, som navnet antyder, en fejring af alderdom. I Stenkroppen bliver folk sjældent mere end 60 år, før sjæleplanterne får taget på dem og stjæler deres forstand. Derfor ser man op til de folk, der med en særlig viljestyrke formår at modbearbejde planternes listige stemme og bevare sig selv. De fleste, der bliver så gamle, tilhører den adelige klasse, hvor en smule luksus hjælper med at holde humøret oppe. Men også gejstlige formår at bevare forstanden med daglig meditation, røgelse og musik, der alt sammen har til formål at overdøve sjælekornet så længe som muligt. Kornplukkerne, der hver dag løfter blomsterhoveder af sjæleplanterne, skal være heldige for at nå op i 50’erne, inden de påbegynder en kornrejse.

Aldersceremonien foregår på Den Farverige Plads, lige foran slottet, hvor kongen lovpriser den eller de udkårne. Der overleveres en pose guld og ædelsten til de sejlivede.

Den ældste person i Stenkroppen var kong Ashu, skaberen af Korndybet. Han blev 75 år og døde på imponerende vis i sin egen seng og ikke på vej ned i det hul, han havde introduceret for resten af befolkningen. Eller på vej ud over balkonen, som det ind imellem skete for hans forgængere, når de ikke længere kunne holde planternes stemme ud.


Aldersceremonien er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet