Blomsterdrage – En dygtig spion

”Et eller andet fik hende til at trække skulder og kind sammen, og i et mikroskopisk glimt skiftede noget farve på hendes krave. Sahana så det kun, fordi hun kiggede efter det, men der var ingen tvivl. Pigen fik hjælp fra en blomsterdrage.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Blomsterdrager er små bevingede væsner, der er i stand til at kamuflere sig og bevæge sig lydløst rundt. De er på længde med en underarm, har en kort, busket hale og et ansigt, der er omkranset af en stor manke. Manken minder om bladene på et blomsterhoved, hvilket har givet dragerne deres navn. Den afslører ofte deres følelser – er stolt og udspredt, når de er ved godt mod, men hænger og slasker, når de er utilpasse.

Resten af ansigtet er forholdsvis fladt, med en lille sød næse, omgivet af knurhår. Men mest bemærkelsesværdigt er nok deres pels, der muliggør den perfekte kamuflage. En blomsterdrage kan styre hvert enkelt mikroskopiske hår, så det fanger lyset på bestemte måder, hvormed den kan falde i ét med baggrunden, uanset hvilket vinkel man betragter den fra. Det foregår selvfølgelig instinktivt og gør dem teoretisk set usynlige. Men små skygger i sneen afslører deres tilstedeværelse for dygtige kendere. Og de kan selvfølgelig til enhver tid vælge at træde frem i lige den farve, de lyster.

Blomsterdragers evne til at snige sig rundt har været yndet af stenfolket i over tusinde år. Man har efterhånden indfanget de fleste vilde blomsterdrager og tilknyttet dem velhavende familier, der har fået en ekstra fordel under forhandlinger, og når det kom til at holde øje med en uartig unge. Det er ikke velanset at misbruge sin blomsterdrage til at vinde magt, men det er svært at lade være, når man har sådan et redskab ved hånden.

Nogle konger ville have været ude af stand til at regere uden hjælp fra de små væsner. Andre, som den nuværende kong Darshan, kan ikke udstå blomsterdrager, måske i virkeligheden et tegn på misundelse. For blomsterdrager er ofte mere veltalende og velartikulerede end den mest veluddannede stenmand eller stenkvinde. De har hurtige hjerner og et kendskab til stenfolkets kultur og historie, der overgår ethvert stenfolkehoved. Det skyldes primært deres alder, for en blomsterdrage bliver i gennemsnit over 200 år gammel. Med mindre den går i hi – hvilket teoretisk set kan firdoble dens alder.

Det er forbudt at skade en blomsterdrage, eftersom der ikke er mange af dem tilbage. Og slår man en ihjel, medfører det en dødsdom.


Blomsterdrager er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede sider


Gå tilbage til leksikonet