Den Farverige Plads – En regnbue af boliger

”Pompøst,” havde Stemmen kaldt det, men hun huskede ikke betydningen af ordet. Det måtte være noget i stil med ”Hold kæft, her går det godt”.

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard
Et kort over Den Farverige Plads - Fra fantasyromanen Korndybet
Den Farverige Plads ligger i Mavens østlige del, lige op ad slottet. Se det samlede kort over Maven her.

Den Farverige Plads er de adeliges kvarter. Beskyttet af en indre bymur rejser enorme lejlighedskomplekser sig mod Stenkroppens Hud. Kasse på kasse, der med tiden har forrykket sig en smule, så man godt kunne få associationer til et tårn af terninger, der åbenbarer sig under et raflebæger. Men det er farverige terninger, for hver lejlighed har sin egen skrappe facade. Gul især, kongens farve, men også blå, grøn, rød og alt imellem. Hver lejlighed er desuden afgrænset med sortmalede linjer, der samtidig giver komplekserne et præg af et reolsystem i mørkt træ.

Lejlighedernes mure består af sandsten. Op langs dem kravler velisolerede rør, der er rejst hele vejen fra den store Ovn sydøst for Maven. Rørene indeholder varmt vand, der opvarmer væggene og giver mulighed for at tage behagelige bade. Et naturligt tryk cirkulerer varmen rundt, og kun når Ovnen skal renoveres, får de adelige brug for deres varme uldtæpper.

Porten ind til Den Farverige Plads kaldes Regnbueporten. Stenene, der udgør selve buen over porten er nemlig farvet, så de efterligner sådan et fænomen. Det leder tankene hen på skatten, man kan være heldig at finde for enden af en regnbue, og meget passende ligger Stenkroppens fornemmeste bygning da også i bunden af Den Farverige Plads. Det er nemlig det kongelige slot.


Den Farverige Plads er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet