Dronning Sahana – Kendt som Den blå

Sahana (f. 1226) er Stenkroppens dronning. 44 år gammel, men stadig ungdommelig af udseende, i hvert fald ifølge hende selv. Hun bærer næsten altid sort sminke omkring øjnene, ofte med en lille streg, der fortsætter ud til siden. Hun har langt, mørkt hår, der dog er klippet kort i den ene side. Og så har hun frossenblå øjne, et træk der i folkemunde har givet hende navnet Den Blå Dronning. Titlen kan dog også lede tankerne hen på det vedhæng, hun altid bærer i sin halskæde, en blå apatit-sten, hun fik foræret af sin mor Karuna.

Fra adelskvinde til Stenkroppens dronning

Sahana mødte kong Darshan (dengang prins), da de var i starten af tyverne. Hun var ikke det oplagte valg rent politisk, men fordi den snedige Karuna trak i et par tråde, endte Sahana som Darshans udkårne. Den historie har de adelige i hvert fald lært at acceptere, men rejser man tilbage i tiden og spørger Darshan, hvad valget skyldtes, er svaret simpelt: Kærlighed. Og en vældig fysisk tiltrækning. Darshan og Sahana var ungdommeligt pjatforelskede, drillede ofte tjenestefolket og drog på ture omkring i Hjertet, som var deres liv et bekymringsløst eventyr. Indtil den dag Darshans far, kong Kul bahadur, rejste til Hjernen, og Darshan overtog alle pligterne som konge. Fra den dag af blev det svært at dyrke ungdommens glæder.

En lille hær ved hånden

Dronning Sahana er en stærk kvinde. Det er lykkedes hende at stable sit eget mandskab af vagter sammen, som hun til dagligt råder over. Klædt i blåt, modsat kongens gulklædte vagter. De blåklædtes primære formål er at beskytte dronningen, både på rejser og i det daglige virke. Men hun sender dem også gerne af sted, hvis hun føler, at nogen modarbejder hende. Derfor nærer vagterne en vis respekt i byen, ikke mindst deres leder, den brutale mester Kiran.

Citat om Dronning Sahana

”Mama havde givet hende stenen i både alvor og spot. En apatit tålte hverken slag eller varme, præcis som det havde været tilfældet med Sahana i de spæde år. Undervægtig, født for tidligt og med en feberlidelse, der nær havde slået hende ihjel, da hun var blot et par dage gammel. Stenen huskede hende på at vandre forsigtigt og snedigt frem i stedet for at bruse af sted.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Læs mere om bogen

Dronning Sahana er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:

Relaterede artikler

Husk også at tjekke


Gå tilbage til leksikonet