Flængen – Et levn fra en verdenskamp

”Men hvad nu hvis omstrejfernes trussel var såre simpel. Det var Flængen, de ville udvide med deres bombe. Flængen, der var udgangen til Baggrunden. Og mens de smuttede, ville vi drukne i Stenkroppens eget blod.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard
Et kort over Flængen - Fra fantasyromanen Korndybet
Flængen er en sprække i de nordvestlige Skeletbjerge. Se det samlede kort over Stenkroppen her.

Flængen er et brud i de nordvestlige Skeletbjerge. En fem meter højt sprække, hvor rødt vand fosser ud og danner den smukke Blodflod.

Flængen opstod for mindst 2.000 år siden. Ifølge sagnene tordnede en fremmed verden ind i Stenkroppen og var lige ved at tage livet af den. Men Stenkroppen stod imod, helede, og i dag er den indre blødning det sidste levn fra sammenstødet. Måske heler Flængen helt på et tidspunkt. Det er præsterne overbevist om. Andre frygter det modsatte: at Flængen vokser en smule, år efter år.

De mest opportunistiske stenfolk ser Flængen som en vej til Baggrunden. Men opportunister lever livet farligt. Dem, der har forsøgt at svømme gennem Blodfloden og ind under bjerget, har ofret livet i forsøget. I dag betragter de fleste omstrejfere det som et tåbeligt sted at sigte efter.


Flængen er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet