Hjernen – En del af Kongernes kald

”Kusken bar den gule kogle på brystet. Ligesom sin ven på platformen var han en af de få, der vidste, hvordan man fandt Stenkroppens allermest hemmelige og allermest ufuldbyrdede organ.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Hjernen er et hemmeligt sted i Stenkroppen. Placeringen er kun kendt af Kogleordenen, kong Ashus disciple. Og med god grund, for Hjernen af en del af et det vigtige ritual, Kongernes kald.

Men skønt hverken placering eller rammer er kendt, kan stenfolket godt lide at gætte. Mange mener således, at Hjernen befinder sig højt oppe i Skeletbjergene, hvor folk sjældent har en grund til at rende rundt – eller ressourcerne til det. Nogle mener endda, at den befinder sig inde i bjergene.

I løbet af de sidste 250 år har ganske få været næsvise nok til at forsøge at snige sig efter kongen, når han drog på sin sidste rejse – og vel at mærke med døden til følge. For kusken, der styrer slæden, er ikke bare en kusk, men en veltrænet bueskytte, hvis primære formål er at holde den slags forrædere fra Hjernen og bringe kongen sikkert frem.


Hjernen er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet