Kamal – En nedbrudt men elsket far

Kamal (f. 1.233) er en af beboerne på Den Slidte Tinde. Eller en af fangerne er nok den ærligste beskrivelse, for hvad kalder man det ellers, når man bor i en aflåst stenhytte uden vinduer på en iskold bjergtop? Men modsat de andre kornsyge (og et par forbrydere) har Kamal en medfange at dele tilværelsen med – hans egen datter, Elina. Og det skal han være glad for, for Elina passer og plejer ham. Hun sørger for, at han ikke udøver for meget skade på sig selv – og på hende. Og hendes omsorg har gjort ham til den længst levende kornsyge på Tinden. Over fire år har han tilbragt på et sted, der ellers er ment som en hurtig overgang til Stenkroppens muld.

Da Kamal blev overfaldet

Kamal er ligesom sine kornsyge fæller radmager og totalt nedslidt. Han mangler tænder, fingre og har ar overalt. Mange af arene opstod, da han blev overfaldet i sit hjem for fem år siden – da dronningens vagter pludselig sparkede døren ind og begyndte at torturere ham. Han forstod aldrig hvorfor. Og eftersom han blev overtaget af sjælekornet kort tid efter kommer han aldrig til at forstå hvorfor. Han havnede på Den Forgiftede Slette, glemte sin datter og sin kone. Og inden der var gået et år, brød hjernen sammen. Den Slidte Tinde ventede.

En vellidt og arbejdsom mand

Før den skæbnesvangre dag for fem år siden var Kamal en betænksom mand. Godt nok lidt indelukket og genert, men en vellidt og arbejdsom kornplukker. Det var det, hans kone Rishika faldt for – tanken om, at der måtte gemme sig mere bag den korrekte facade. Og det gjorde der. Med sin sprudlende personlighed fik hun åbnet dimensioner af Kamal, som han ellers havde gemt dybt inde i sig selv.

Citat om Kamal

”Hun kneb en tåre over det, der skulle ske nu, for det gjorde altid ondt indeni, gav altid samvittighedskvaler, lige meget hvor ofte det havde fundet sted. Men mens Kamal var godt i gang med at grave, lagde hun en arm omkring hans hals og kvalte ham til bevidstløshed.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Læs mere om bogen

Kamal er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:

Relaterede artikler

Husk også at tjekke


Gå tilbage til leksikonet