Kesar – En af Stenkroppens klogeste drager

Kesar (f. 952) er en af de ældste nulevende blomsterdrager. 318 år gammel – og kun en håndfuld af de år er foregået i livsforlængende hi. Det bringer en del erfaring med sig, det giver sig selv. Kesar kender sine stenfolks historie ned til mindste detalje. Et levende stamtræ, kan man kalde ham. En sand skat af detaljer om fortiden.

Visere end de fleste stenfolk

Kesar har tilhørt den samme familie gennem hele sit liv. Det fleste af hans ejere var præster, og hans kendskab til Stenfolkets oprindelse er det mest omfangsrige, der findes. Det betyder imidlertid ikke, at han nødvendigvis forstår hele religionen og skabelsesberetningen. Der er mange ting, der undrer ham, men han har accepteret, at en blomsterdrage nok bare tænker anderledes end stenfolk.

Ydmyg og fri – indtil alt brød sammen

Kesar er kendt som en ydmyg blomsterdrage. Han slås ikke. Han er en smule sky. Men fordi hans ejere har givet ham rimeligt frie rammer, er han også mere egenrådig end andre drager. Indtil for få år siden fløj han tit på ture alene, nød sin frihed – og nød især at komme hjem til sin kærlige familie efter en lang dag ude i Maven. Men den tryghed, Kesar fandt derhjemme, fordampede som dug for solen på en skæbnesvanger dag for fem år siden. Da vagterne kom og bankede hans ejere, Elina og Kamal, blev han så bange, at han flygtede.

Ingen har set ham siden.

Citat om Kesar

”Kesar kom frem igen, og for første gang demonstrerede han, måske ufrivilligt, hvor tæt forbundet hans pels i virkeligheden var med hans følelser. Hårstråene drejede og fangede lyset på nye måder og skabte et spil, der fik det til at ligne, at han var regn, der silede ned i et afgrænset, drageformet rum. Mørke dråber samlede sig på midten, fyldte noget af det lyse ud, så der trådte konturerne af et ansigt frem.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Læs mere om bogen

Kesar er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:

Relaterede artikler

Husk også at tjekke


Gå tilbage til leksikonet