Kogleordenen – Beskyttere af Hjernen

”Manni, Tamanna og de andre var her, indhyllet i Stenkroppens hvide dyner. De bar nu kongens symbol på deres kåber, den gule kogle der viste tilbage til Yama den Første, født af Granitnålen. Kogleordenen kaldte Ashu gruppen af sine kære, trofaste – og nu behørigt velhavende – venner.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Kogleordenen er en hemmelighedsfuld gruppe af vagter, der blev udnævnt af kong Ashu, og hvis medlemmer er blevet nøje udvalgt af ordenen lige siden – uden indflydelse fra hverken efterfølgende konger eller adelige. De første i ordenen var således kong Ashus nærmeste disciple, heriblandt spejderkvinden Tamanna og krigeren Manni. Efterfølgende talte blandt andet Tamanna og Mannis børn, for de to vagter blev gift i årene efter indvielsen af Korndybet.

Fælles for medlemmerne er en ekstrem disciplin og ekstrem dedikation til kong Ashus og hans virke. For det er et sårbart hverv, der indebærer dybe hemmeligheder, der helst ikke skal afsløres for den generelle befolkning. Mest bemærkelsesværdigt i den sammenhæng er nok ordenens kendskab til Hjernens placering – og til de fælder, der lurer derinde.

Det er Kogleordenens pligt at holde sig i nærheden af kongen og gribe ind, hvis han er ved at falde for sjælekornet. De er således udstyret med æteriske olier, der skal opkvikke kongen og hjælpe ham med at modbearbejde kornets hvisken. Målet er at få ham til at udføre Kongernes kald i ro og orden og bringe håb til folket.

Det er af naturlige årsager også Kogleordenen, der bringer kongen frem til Hjernen, når han skal forsøge at tale Stenkroppen til fornuft. For kongen kender ikke vejen selv – det gjorde kun Kaldets skaber, kong Ashu.

Folk i Kogleordenen bærer tøj med gule kogler på brystet og kappen. De har ofte hætter på og forholder sig altid stille og afventende til omgivelserne.


Kogleordenen er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet