Kong Darshan – Stenkroppens hersker

”Kong Darshan var høj – et træk han havde arvet fra sine forfædre – og med den højde fulgte en naturlig styrke. Ikke at han så særlig stærk ud på nogen som helst andre måder. Hans lange hår var som en fesen tåge omkring et furet landskab af et ansigt. Hans skuldre var alt for smalle i forhold til hans højde og fik ham til at ligne en oprejst slange.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Kong Darshan (f. 1.224) er Stenkroppens konge, en af de mere ustabile herskere, der har levet. Han interesserer sig ikke synderligt for embedet, sidder ofte og river sig selv i håret under forhandlinger, og når rådgiverne præsenterer nye problemstillinger, han skal for holde sig til. Nogle gange får han nok og råber hysterisk og slår i bordet. Andre gange falder han i søvn.

Man ser ham sjældent i selskab med konen, Sahana. Kun ved officielle ceremonier foregiver de at stå sammen. Men sladderen går på, at de nok ikke har det alt for godt sammen. Optaget af deres egne dagsordener, er sønnen Kabir ofte overladt til sig selv og stavrer rundt med sine livvagter.

Men man skal ikke tage fejl – kong Darshan har skam folkets respekt. Mest af alt fordi de frygter, hvad han kan finde på. Så de lytter, når han taler ved begivenheder som Løvfaldsceremonien og Aldersceremonien. Og de sladrer ikke om ham, før de er sikre på, at de er helt alene.

Mange mener, at han snart er på vej i Korndybets arme. Nogle mener endda, at han slet ikke når at fuldende sin pligt ved Kongernes kald.


Kong Darshan er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet