Kong Yama – Stenkroppens første konge

”Vær hilset, mine venner,” begyndte kornmesteren. ”Ved denne Mavens navle, hvor Granitnålen efter sigende spredte sine grene og fødte den første, store vigtigmand…”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Kong Yama (år 0 – 21) var Stenkroppens første konge. Og ikke bare første konge, men første stenmand overhovedet. I år 0 (efter nuværende tidsregning) landede han i Stenkroppen og forvandlede verden fra et goldt til et frodigt sted. Allerede voksen, allerede i stand til at tale og uddele ordrer fik han bygget byen Maven fra bunden af, skabte de traditioner og den religion, stenfolket dyrker den dag i dag, 1.270 år senere. Elsket af folket dengang, elsket af folket nu – det er i bund og grund kong Yamas indtræden i Stenkroppen, folk tilbeder, når de tager i kirke og læser religiøse skrifter. Og det er kong Yamas tid de drømmer om, når de forestiller sig et frodigt Hjerte, fyldt med de spiselige dyr, frugter og grøntsager, der senere forsvandt fra Stenkroppen. For i kong Yamas tid var verden frodig og fremgangsrig.

Enkelte onde tunger mener omvendt, at kongen påbegyndte nedturen for Hjertet med sin ekstravagante og grådige livsstil, store fester og behov for at opvarme hvert eneste rum i slottet med fældede og stadigt ulmende glittertræer – et smukt, men bekosteligt syn, som han stolt lod fortælle vidt og bredt om i skriftruller og på malerier. Nogle mener endda, at han måske slet ikke var den første stenmand, men blot en magtsyg adelsmand, der med et snuptag fik omskrevet hele Stenkroppens historie. Men hvor finder man beviserne på sådan noget, når al form for fritænkning blev destrueret? Og hvem præsenterer man dem for, når man stadig henretter folk, der lugter blot en smule kættersk?


Kong Yama er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet