Kornbødlen – Omstrejfernes værste fjende

”Kornbødlen var høj, klædt i en læderkåbe der gjorde hans skuldre endnu bredere, end de i forvejen var. Som hjelm bar han et afrevet hoved fra en skyggekæmpe, der stadig brølede i vrede over at være blevet slået ihjel. En krydsning af mand og dyr, havde børnene påstået, og fortalt at han kunne springe hele vejen over Korndybets overflade og bide en mand i stykker på den anden side.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Kornbødlen (fødselsdato ukendt) er Stenkroppens bøddel. Klædt i sort og iført et afrevet og gabende hoved fra en skyggekæmpe, nærer han frygt og respekt i folket. Hans opgave er at afhøre og ind imellem torturere mulige omstrejfere. Og finder han beviser på, at nogen har forsøgt at bryde med kongens dessiner, er hans opgave at henrette dem til offentlige skue. Henrettelsen foregår med en lang sprøjte, der er fyldt med forstærket dosis sjælekorn. Den lysende væske sprøjtes ind i den skyldiges arm, og vedkommende dør kort tid efter, når hjertet går i stå.

Ingen kender kornbødlens identitet – lige på nær kongen. For med sådan et arbejde er det bedst at være anonym, så det ikke går ud over éns familie og bekendte. Kornbødlen bærer derfor altid sin mørke udklædning, når han bevæger sig rundt – og har sit hjem på et øde sted i Mavens nordlige del.

Det er i øvrigt ikke sikkert, at bødlen overhovedet er en mand.


Kornbødlen er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet