Kornbødlens hjem – Skyggekæmpens rede

”Budskabet var tydeligt: at træde ind i huset var lige så dumt som at kaste sig ned i maven på et bæst.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard
Et kort over Kornbødlens hjem - Fra fantasyromanen Korndybet
Kornbødlens hjem ligger i Mavens nordlige og mest øde del. Se det samlede kort over Maven her.

Kornbødlens hjem befinder sig i Mavens nordligste del, et øde sted hvor der hverken er veje eller andre bygninger. Men vover man sig derop, er det i første omgang er det ikke selve hjemmet, man lægger mærker til. Nej, man ser de tusindvis af snedækkede gravsten – uden navne, uden ord overhovedet – der står mellem hinanden og minder om kornbødlens virke. For han (eller hun) henretter omstrejferne, der har krydset kongen, og under gravstenene hviler forræderne siden kong Yamas tid.

Men går man videre, finder man så kornbødlens tilholdssted. Eller Skyggekæmpens rede, som man også kalder det. For bygningen er sort. Døren ligner gabet fra et bæst. Og selve konstruktionen er presset ind mellem fire døde tjørnetræer – som har en skyggekæmpe vitterligt bygget en rede her engang.

Indretningen indenfor kender kun kornbødlen til. Men folk har en god ide om, hvad han gemmer på. Torturinstrumenter. Redskaber til at skabe den koncentrerede kornessens, han bruger til at aflive omstrejfere med. Og måske et skab fyldt med dårlig samvittighed. For hvem har lyst til at varetage et arbejde, hvor man ikke alene straffer folk for at drømme, men ligefrem render rundt og torturerer i øst og vest for at få dem til at sladre og angive hinanden?


Kornbødlens hjem er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet