Mester Kiran – Dronning Sahanas livvagt

”Det slog hende, hvor dårligt mesteren passede til en baggrund af lyserødt møbelbetræk, elfenbensknapper og et loft af silke. Han var halvskaldet, iført en foret læderkåbe, der bar ridser på kryds og tværs, ligesom hans ansigt, der bar præg af slåskampe og jagt på rovdyr.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Mester Kiran (f. 1.230) er en dygtig og respektindgydende vagt, der har tjent dronning Sahana, siden han var 25 år gammel. Han er nu 40, men ikke mindre respektindgydende af den grund. Selv kong Darshans vagter, der rangerer højere end ham, er bange for ham, både på grund af hans størrelse, hans evner med de bare næver og hans korte lunte. Flere gange har han ladet næverne tale i en diskussion, og skønt kong Darshan burde have sat ham på plads for længe siden, har dronning Sahana altid reddet sin livvagt i sidste øjeblik. Ikke af medlidenhed, men fordi hun har brug for ham. For mester Kiran er den eneste, der kan styre den noget brogede flok vagter, der tjener hende, og han er hende 100 procent tro i ethvert henseende.

Mester Kiran har aldrig fundet en kone og har heller ingen børn. ”Jeg skal ikke have sådan en flok igler til at rende omkring mig,” har altid været hans svar, men ind imellem har man kunnet spore noget længselsfuldt i hans øjne, især når de har kigget i retning af dronningen.

Det eneste, mester Kiran måske har imod sig, er sit intellekt. Men det har næverne stort set altid kunnet gøre op for.


Mester Kiran er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet