Præst – Kirkens klogeste og mest magtfulde

”Hun betragtede den store, hvide bygning. Den mindede hende om tre kronblade, der stod på højkant – et stort i midten og to små ved siden af, alle med en dobbeltdør i bunden. Folk i hvide kåber stod ved dørene og lukkede besøgende ind og ud.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Præst er en betegnelse for stenfolk, der efter mange års religiøs fordybelse er blevet tildelt ledende roller i byens kirker. Efter velsignelse fra kongen har de fået lov til at afholde messer og ceremonier, uddanne lærlinge og sågar lede hele kirker i deres eget navn. Under den forudsætning, selvfølgelig, at de holder sig stringent til de religiøse skrifter og altid husker, hvem deres overordnede leder er.

Når besøgende for eksempel kommer for at bekende strejfende tanker, er præsten forpligtet til at lede dem tilbage på Stenkroppens vej. Og er han i tvivl om, hvordan han skal gribe en messe an, er det hans pligt at rådføre sig med kongen og hans rådgivere, så ordene altid stemmer overens med kongens interesse.

Præster er lette at genkende. De har som de eneste (ud over de kongelige) lov til at bære hvide kåber. Derudover har mange præster – kvinder som mænd – valgt at barbere sig skaldet, fordi forfængelighed ikke bør stå i vejen for fordybelse i kong Yamas skrifter.

Af nævneværdige præster er Nandan, der indtil år 1.253 ledte en af Mavens stærkeste kirker.


Præster er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet