Prins Kabir – En genert og ensom kongesøn

”Sahana vendte sig og stirrede ind i et ansigt, der var halvvejs dækket af brunt pandehår og nærmest splittet midt over af den brede mund med de fyldige læber. Det var hendes dumme søn, der var kommet til, uden at hun havde opdaget det, og som nu havde besluttet sig for at tage del i morskaben og samtidig ydmyge sin mor ved at vædde mod hende.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Prins Kabir (f. 1.256) er dronning Sahana og kong Darshans søn. Det ser man straks på det kraftige hår og de dybe øjne, der ligner Sahanas. Og på den brede mund og alvorlige mine, der minder om Darshans. Og ikke mindst på højden – for den 14-årige knægt har ligesom sin far arvet forfædrenes lange lemmer.

Prins Kabir er enebarn, og eftersom forældrene altid har travlt, er han overladt meget til sig selv. Godt nok har han et følge af livvagter og tjenestefolk, men han ser ikke mange på sin egen alder. Og en almindelig skole er der heller ikke noget af, for prinsen går i lære hos mester Roshan, en ældre præst der sætter ham ind i kongens pligter, politik, historie, tal og bogstaver.

Det er måske derfor, at prinsen forekommer noget genert, nærmest sky, når han spankulerer rundt på slottet. Den eneste, der for alvor kan bringe legen frem i ham, er moderens blomsterdrage, Tanuka, der ynder at forskrække ham og drille ham, når han mindst venter det. Men han er en god knægt, det siger både tjenerne og hans vagter. Han behandler dem godt, næsten lidt for godt, og de kan næsten blive helt nervøse for, om han magter at sætte folket på plads, når den dag kommer.

Meget passende virker Kabir da heller ikke synderligt interesseret i embedet. Men det skyldes nok bare hans alder. For som hans mor ynder at sige, ”14-årige drengevæsner er ganske enkelt bare drømmere. De er i færd med at finde ud af, hvem dælen de er, er proppet med halvfærdige hjerner, der har en evne til at gå fuldstændig i skuddermudder, når der skal træffes vigtige beslutninger.”

Hvad der venter Kabir, kan kun tiden vise. Men det kommer til at kræve mange års uddannelse og modning, før mester Roshan tør at melde ham klar til kongegerningen.


Prins Kabir er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet