Rishika – En eftersøgt kvinde

”Det mindede utroligt meget om barndomshjemmet, når Rishika havde fået en eller anden indskydelse og havde hevet alle sine bøger ned fra hylderne. Det huskede Elina pludseligt, ligesom hun huskede, at en træt far blev endnu trættere, når han kom hjem og opdagede alt det rod.

Men sådan er kårene, når man gifter sig med en eventyrlysten tosse.

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Rishika (f. 1.232) beskrives måske bedst som et mysterium. For ingen ved, hvor den 38-årige kvinde er taget hen – eller om hun overhovedet er i live.

Men især to kvinder bekymrer sig om hendes tilstedeværelse. Den ene er hendes datter, Elina, der sidst så hende for fem år siden. En bekymret mor forlod hjemmet med ordene ”der er noget, jeg er nødt til at gøre,” og så kom hun aldrig tilbage. Det gjorde til gengæld en bunke vagter, der torturerede Elina og hendes far.

Vagterne var dronning Sahanas udsendte. For af en eller anden grund var – og er – dronningen mindst lige så opsat på at finde Rishika, som Elina er. Hvad det skyldes, ved kun dronningen og hendes nærmeste. Men det er noget, der har fået hende til at sætte fælder og udsende større ekspeditioner for at hente kvinden tilbage.

Elina husker sin mor som en eventyrlysten kvinde. Og sammen med sin ven, Stemmen, gætter hun på, at eventyrlysten måske kan forklare familiens forfald. Måske var Rishika lidt for interesseret i Baggrunden. Måske blandede hun sig i ting, hun ikke skulle. Elinas eneste ønske er, at få en forklaring – og forhåbentligt fra moren selv.

Rishika beskrives som en høj kvinde. Hun har langt og meget krøllet hår. Et spidshaget ansigt. Brune øjne. Som person er hun ud over at være eventyrlysten utroligt opfindsom.

Hun har adelige rødder. For skønt hun endte med at bo i Skurbyen, var hendes far præsten Nandan. Men grundet hendes problematiske interesser kom hun til at krydse kongen, og faren var nødt til at slå hånden af hende.


Rishika er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet