Sarawati – Den første kornplukker

”De rødklædte var fuldstændigt stille, fuldstændigt betagede. Sarawati åbnede kronbladene, og ud trillede de fineste, runde bobler.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Saraswati (år 687 – 731) er den første person, der nogensinde formåede at løfte hele blomsterhoveder af sjæleplanterne. Med sin evne til at lytte til planterne og sin forståelse for gå i dialog med dem, formåede hun at skabe den ro, der afvæbnede planterne og tillod hende at befri hele sjælekorn.

Før Saraswati eksploderede blomsterhovederne blot i hovedet på dem, der var for nysgerrige – eller ganske enkelt bare kom lidt for tæt på. Det var ikke en forsvarsmekanisme fra plantens side, men den eneste måde, den kunne sprede deres frø på. Saraswati fik dog planterne overtalt til noget andet. Hun overbeviste dem om, at hun bedre kunne sprede frøene med et raskt sind – og hun holdt sit løfte. Hun sørgede altid for at så nye marker med de skrøbelige korn – og tillod sig at gemme lidt til og selv, så opfinderne havde noget at studere. Hvilket som bekendt reddede stenfolket fra at uddø, da alt, hvad der ellers kunne spises, var blevet fortæret. Opfinderen Mukunda lærte at skille kornskallerne fra selve kernen af sjælekornet, og det er de kornskaller, man i dag lever af.


Saraswati er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet