Skyggekæmpe – En snu dræber

”Den forreste red på et bæst, der var tre gange så højt som selve manden. Dets sorte manke blafrede i vinden og omringede fire øjne, der var placeret tæt sammen på panden.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Skyggekæmper er de farligste rovdyr i Hjertet. De er op til tre gange så høje som en stenmand eller –kvinde. De er både stærke – og modsat deres artsfæller, snekæmperne – utroligt hurtige. Fire øjne i panden giver dem et bredt synsfelt og en præcis vurdering af, hvor de skal angribe. Og to sæt kæber med spidse tænder kan åbne sig så vidt, at de kan nå ned over skuldrene på en voksen mand.

Som navnet antyder, bevæger de sig i skyggerne. Deres sorte pels falder perfekt ind i afkroge, under store træer eller trykket fladt ned mellem buske og marker. De er ligeglade med, om det er dag eller nat – der er altid et sted, man kan stå bomstille og vente på det rette øjeblik, også selvom det rette øjeblik først indtræffer efter en hel dags venten.

Det er nok også deres evne til at gemme sig, der har sikret dem overlevelse i det skrumpende Hjerte. For skønt stenfolket har gjort et indhak i økosystemet, har man aldrig fået udryddet de vilde kæmper. Og når et jagtselskab endeligt har fundet en, er det ikke sikkert, at jagtselskabet er vendt tilbage.

Skyggekæmper har et besværet forhold til artsfællerne, snekæmperne. For skønt snekæmperne er langsomme og bange anlagt, er de meget stærkere. Derfor opstår der sjælden slagsmål mellem de to – det er ganske enkelt for farligt for begge parter.

Det er nærmest umuligt at dressere en skyggekæmpe. Af samme grund er der kun en enkelt person i Stenkroppen, der ridder på én. Kornbødlen fangede engang en ung skyggekæmpe, og når han i dag ridder af sted på missioner er det på ryggen af et utilfreds rovdyr, der jævnligt skal stanges med et spyd for at makke ret. Men den frygt, bæstet indgyder i andre, gavner i den grad hans arbejde.


Skyggekæmper er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet