Slottet – De kongeliges højborg

”Den kongelige bygning var et storslået sted. Dørene skinnede i det pureste guld. Vinduerne hele vejen op var omgivet af krystaller, der knitrede. Balkonerne på hver etage bestod af hvide sten, der i sig selv besad en skinnende egenskab, selv så mange hundrede år efter, at balkonerne var blevet opført.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard
Et kort over det kongelige slot - Fra fantasyromanen Korndybet
Det kongelige slot ligger for enden af den Farverige Plads i Mavens østligste del. Se det samlede kort over Maven her.

Det kongelige slot befinder sig i Mavens østligste del, for enden af Den Farverige Plads. Det er uden sammenligning byens højeste bygning, og uanset hvor man befinder sig, kan man se slottet tårne sig op over de adeliges farverige boliger. 13 etager højt (eller 45 meter) – det er vildt at forestille sig, at det blev bygget for over 1.000 år siden. Men det gjorde det. Kong Yama fik det fuldendt i sin regeringstid, og skønt det krævede livet af halvdelen af arbejderne og deres snekæmper, lyste det resten af befolkningen op med dets pragt.

Ikke bare en, men fem gulddøre finder man i bunden af slottet. Ikke bare en, men 13 marmorbalkoner, finder man på vej op ad bygningen og mod det enlige tårn. En lagkage, ynder folk at kalde det. Og slottet er da også en slags påmindelse om tiden, hvor der fandtes den slags lækkerier. For rækkerne af sandsten er skiftevis gule og lyserøde, og kan godt minde om lagene i en kage. Bygningen knitrer af pynt – især gule citriner, der godt kan minde om fordums frugt og knas. Og så er der et ornament på toppen. Ved et smukt og enormt bronzehorn står spejdere klar til at advare stenfolket mod gudeangreb.

I bunden af slottet finder man det kongelige bibliotek og vagternes barakker. Og så er slottet selvfølgelig tilholdssted for kong Darshan, dronning Sahana og deres eneste barn, prins Kabir, der bor på de højere og mere fornemme etager.

Resten af slottet er beboet af tjenestefolk, adelige, lærde, præster og vagter. Men skønt der er mange af den slags, forekommer slottet stadig en smule tomt. Der er ganske enkelt ikke så mange stenfolk tilbage, som der var i Stenkroppens storhedstid – og der er derfor heller ingen grund til at opvarme hvert eneste værelse med den dyrebare varme fra Stenkroppens Ovn.


Det kongelige slot er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet