Stemmen – En ven ved verdens ende

”Stemmen blev stille, måske fordi han koncentrerede sig om at holde øje med omgivelserne. Da han svarede, var der ingen morskab at spore i hans ord. ’De er her sgu allerede igen, guderne. Kan du ikke høre det?’ ”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Stemmen er Elinas ven på Den Slidte Tinde. Han er bjergvagt og har til opgave at bringe mad til fangerne i de enlige bjergfængsler. Og rydde op, når fangerne dør, og der flytter nye ind. Men eftersom der ikke er nogen vinduer i fængslerne, har hun aldrig set ham. Hun ved bare, at han er en god mand, for han trodser alle regler, når han sniger sig ud for at besøge hende om natten. Og det frarøver ham vel også en del søvn.

I over fire år har han holdt hendes mod oppe med sine sjove historier, sine nyheder fra den verden, hun ikke længere kan opleve selv og med sine ”bjergskole”. Bjergskolen går ud på at lære hende vigtige ting om Stenkroppen og opdatere og vedligeholde hendes viden, så hun stadig har en chance for at begå sig, hvis hun en dag skulle slippe fri. Uden de lektioner ville hun nok miste enhver fornemmelse for livet uden for fængslet.

Men selvom de har lange samtaler, ved hun ikke ret meget om Stemmens eget liv. For han ynder at holde detaljerne hemmelige i tilfælde af, at deres venskab skulle blive opdaget. Hun ved dog, hvad han interesserer sig for: Baggrunden. Samtalerne falder næsten altid tilbage på spørgsmål om, hvad der er derude – og ikke mindst: Hvordan man finder derud.

Ind imellem virker det næsten som om, at han tror, at hun skulle sidde med et eller andet guldkorn, der kunne give ham den sidste ledetråd.


Stemmen er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet