Stenkroppen – En levende og hemmelig verden

”De nåede et plateau på størrelse med den royale spisestue. En hylde i bjerget, hvorfra man kunne se helt ned til Maven og Hjertet på en klar dag som denne. Byen var en mugplet. Vildnisset var en klat bræk. Resten af verden var grå og hvid.

Udmagret, tænkte Ashu. Du er ved at være gammel, kære Stenkrop.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard
Et kort over Stenkroppen - Fra fantasyromanen Korndybet
Stenkroppen består af en indre, flad dal, omgivet af en uigennemtrængelig bjergkæde.

Stenkroppen (d.d. år 1.270) er en verden omkranset af bjerge, der så høje og stejle, at ingen ved, hvad der gemmer sig på den anden side. Og selv hvis en stenmand eller stenkvinde skulle have heldet til at bestige de kilometer høje klipper, vil de blive kvalt i syreluften, der hviler over verden.

Det har ført en del teorier med sig. Både om, hvad der gemmer sig i Baggrunden – og hvad Stenkroppen egentlig er for en størrelse. Den officielle konsensus er, at verden er et levende væsen, der svæver rundt i et ubeskriveligt mørke, deraf navnet Stenkroppen. Skyerne, der hviler over dalen, hedder af samme grund Huden. Den største by hedder Maven. Den vildtvoksende natur i midten af verden hedder Hjertet. Der er Blodfloden og Blodsøen. Og så er der den sagnomspundne Hjerne, hvor kongerne skal forsøge at få kontakt med Stenkroppens væsen.

Stenkroppen er et koldt sted præget af sne og is. Engang var der var der varme, men i takt med at stenfolket opbrugte de naturlige varmekilder, glittertræerne, blev der koldere og koldere. Og nu, hvor Hjertet er det eneste sted, der kan gro planter og træer, bliver det svært at vende den negative spiral.

Det har gjort det lettere for en række bæster at trænge ind i verden. Skønt Huden beskytter livet på indersiden, lykkes det med jævne mellemrum de frygtindgydende guder at slippe igennem og æde løs af Stenkroppens indbyggere. Det har sat sine præg på Maven og på folket. Og gjort det mere oplagt end nogensinde at springe i Korndybet og bytte hverdagen ud med et liv i vanvittig glemsel.


Stenkroppen er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet