Tara – En robust og jordnær adelskvinde

”Der gik et stykke tid, før der skete noget. Så trådte en ældre kvinde frem i døråbningen. ’Jeg tror, I er gået forkert,’ sagde hun med et strengt udtryk.”

Citat fra fantasyromanen Korndybet af forfatter Tue Stengaard

Tara (f. 1.211) er en adelig kvinde, der bor på Den Farverige Plads. Hun er en flittig og dygtig bager. En elsket mor og mormor. Og så er hun god til at ruske op i sin mand, når han forsvinder lidt for langt ind i fiktive verdener eller historiebøger. Hendes mand er nemlig Shahid, overbibliotekaren på Det kongelige bibliotek.

Tara stammer fra en familie af sejlivede kvinder. Både hendes mor og mormor nåede at blive fejret ved Aldersceremonien for deres evne til at modstå sjælekornet. Og den sejhed ser man også i Tara, der sjældent ser ud til at skænke sjælekornet en tanke. Måske er det fordi hun altid har travlt – enten med at ordne hjemmet, bage eller strikke. Måske er det fordi, hun bare har hovedet godt skruet på og fødderne solidt plantet i jorden.

Tara ser ung ud, sin alder til trods. Hun har bløde kinder, en rund og solid krop. Og så er hun bomstærk – det ser man både i køkkenet, og når hun vedligeholder hjemmet med sine håndværksmæssige evner.

Skulle man havne under Taras vinger, er man et heldigt asen. Også selvom hun ved første øjekast kan forekomme en smule gnaven.


Tara er blot en lille del af den spændende bog Korndybet. Læs mere om bogen her:


Relaterede artikler


Gå tilbage til leksikonet